stress

Drie redenen waarom je niet gelukkig wordt van thuis werken als ondernemer

Je hebt besloten om thuis te werken. Je wil natuurlijk graag effectief werken en na het werk zonder stress zitten. Dit lukt helaas niet altijd. Je wordt toch nog vaak afgeleid waardoor je jouw werk niet afkrijgt en lang in de stress zit. Maar ook als je jouw werk al wel af hebt, zit je soms nog steeds met stress. Je wil hier natuurlijk vanaf komen. De perfecte oplossing: werk buitenshuis. In deze blog ga ik je uitleggen waarom thuiswerken stress oplevert en waarom werken buitenshuis dit oplost.

Ik heb vroeger ook veel thuis gewerkt toen ik nog op school zat. Inmiddels werk ik op kantoor en het is echt heel fijn. Ik ben bijna al mijn stress kwijt als ik thuis kom. Het thuis werken zorgt ervoor dat bepaalde grenzen moeilijker gesteld worden en dat je veel in je stress blijft hangen. Hier heb ik heel erg veel moeite mee gehad, ook omdat het de mensen om mij heen stoorde. Ik was altijd gestrest en moe en dat krijgen mensen om je heen heel erg mee. Nu ik op kantoor werk neem ik minder stress mee naar huis en dat merkt mijn omgeving ook. Het is zeker een aanrader!

  1. je stapt niet uit je stress. Door op een kantoor of een aparte werkplek te werken associeer je die plek met jouw werk. Als je thuis werkt, associeer je thuis met jouw werk. Het is dus moeilijk om echt uit je stres te stappen. Op een aparte werkplek stap je uit je stres zodra je uit het kantoor stapt.
  2. Minder concentratie. Thuis zijn er honderden dingen die je kan doen die niks met werk te maken hebben. Op kantoor zijn dat er al veel minder. Er zijn niet veel dingen te doen anders dan werken. Natuurlijk kan je nog 100 keer naar de wc gaan maar het kost wel meer moeite om je te laten afleiden. Je concentratie is dus hoger.
  3. scheiden van werk en privé is lastiger. Doordat je zo slecht uit je stres stapt is het moeilijk om werk en privé te scheiden. Je zit ook tijdens privé zaken meestal nog met je hoofd bij je werk. De overstap tussen de werk en privé is te klein en de medebewoners hebben het vaak ook door. Je kan natuurlijk nooit honderd procent voorkomen dat je niet met je hoofd meer bij werk zit tijdens privé zaken. Maar een aparte werkplek is een hele goede manier om dit sterk te verminderen.

Deze problemen worden bijna altijd verholpen met het werken op kantoor. Ik hoop dat je een passende kantoorplek vind en dat deze problemen voortaan niet meer gaan ontstaan.

Ellis de Grient Dreux stagiaire Pop-up professionals